Vizsgálják az ifjúsági vagyont

2000. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogi vizsgálat lezárása után dönt az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM), hogy a csillebérci táborhoz hasonlóan más, egykori ifjúsági ingatlan esetében is a bírósághoz fordul-e, kérve tulajdonjoga megállapítását – jelentette ki Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. Az egykori ifjúsági ingatlanokra akkor terelődött a figyelem, amikor Deutsch Tamás bejelentette: az ISM és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a bírósághoz fordul annak megállapítását kérve, hogy a csillebérci ingatlanegyüttes sohasem került ki a köztulajdonból, így az jelenleg nem az úttörőszövetségé. Keresetüket azzal indokolták, hogy már nem létezett a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ), amikor az ingatlanegyüttest a Magyar Úttörők Szövetségének ajándékozta, a Demokratikus Ifjúsági Szövetség (Demisz) pedig tévesen hitte magát a KISZ jogutódjának, s azt a bíróság is tévesen jegyezte be.Ebből a feltételezésből kiindulva számos ingatlannál vizsgálják, hogy megalapozott-e az állami tulajdonjog visszaállítását kérni a bíróságtól – mondta a miniszter. A vizsgálat azért tart hosszú ideig, mert minden egyes vagyontárgy helyzetét külön kell elemezni. Ha alaposnak tűnik az igény, a tárca – függetlenül attól, hogy ki birtokolja jelenleg az ingatlant – bírósághoz fordul, és kéri tulajdonjoga megállapítását. A jogászcsoport által vizsgált ingatlanok közül egyébként már számtalan többször is gazdát cserélt.Eddig csak Csillebérc ügyében kezdeményeztek jogi eljárást, ám a bíróság még nem döntött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.