Bővít a Dietiker

2001. 04. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájcból egri gyárába telepíti át teljes faipari részlegét a Dietiker AG, amely a hevesi megyeszékhelyen hozzávetőleg 300 millió forintos ráfordítással 2002-ig új gyártócsarnokot is épít.Az 1992-től svájci tulajdonban lévő Dietiker Egri Bútorgyár Kft.-nek olyan minőségű termékpalettája van, amely megfelel az anyagyár elképzeléseinek.– Döntés született arról, hogy a svájci Stein am Rhein városában található faipari üzem a hevesi megyeszékhelyre költözik át – tájékoztatott Bodnár Pál, az egri gyár igazgatója, aki elárulta azt is, hogy tavaly mintegy 700 millió forintos árbevételt ért el a cég, 30-35 milliós üzemi eredmény mellett, s ezt az összeget kisebb beruházásokra fordították. Idén főként a hazai piaci részedését kívánja növelni a társaság, amely egyházi berendezésekkel bővíti majd termékstruktúráját.Az új üzemcsarnok építése tavasszal megkezdődött, s ezzel párhuzamosan modern gépsorokat vásárolnak, és korszerű berendezéseket telepítenek át az alpesi országból. A termelés teljes felfuttatásával a mostani 130 fős dolgozói létszám is jelentősen bővülni fog, míg az éves forgalmat egymilliárdra tervezi növelni a menedzsment.Számítások szerint 300 millió forintos ráfordítással valósul meg az egri bútorgyár bővítése, illetve az átköltözés. Az egri anyagyár egyébként évente átlagosan ötvenmillió forintot fordít fejlesztésre. A Dietiker Egri Bútorgyár Kft. jelenleg Svájcba és Németországba szállít, és termékeinek jelentős részét az anyagyár teríti a nyugati bútorpiacokon. Várhatóan egy év múlva tehát Eger lesz a Dietiker faipari termékeinek kizárólagos előállítója, s az elképzelések alapján Svájcban csak fémbútorokat gyártanak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.