Csepelben bízik a Mahart

2001. 04. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félmilliárd forintra mérsékelhető a Magyar Hajózási Rt. (Mahart) üzleti tevékenységből származó vesztesége 2001-ben, s két év múlva már pozitív szaldó várható – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Somlóvári László, a társaság új vezérigazgatója. Somlóvári elmondta: holdingszerkezetű cégcsoport kialakításával, illetve teljes körű reorganizációval nyereségessé tehető a 2000-ben 4,9 milliárd forintos árbevételt produkáló, ez évre 5,6 milliárdos forgalmat megcélzó Mahart. A folyami hajózási tevékenység szűkítésére és a szabadkikötői ágazat megerősödésére lehet számítani – emelte ki az új vezérigazgató, aki szerint a cég gazdasági potenciálja a csepeli szabad kikötőben rejlik, ami idővel a régió kereskedelmi és logisztikai központjává válhat. Számottevő bevétel a fővárosi Vigadó tér melletti székház értékesítéséből, az ugyancsak a budapesti Fóka-öbölnél található terület, továbbá a Balatoni Hajózási Rt. eladásából realizálható. A Mahart új üzleti stratégiájában az is szerepelni fog, hogy az iménti vagyontárgyakból befolyó pénzt fejlesztésekre kell fordítani: csaknem tízmilliárd forint már elegendő lesz a legszükségesebb beruházásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.