Évi egymillió autóklíma a Delphitől

2001. 04. 10. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült az első termék a Delphi Automotive Systems kompresszorokat gyártó balassagyarmati üzemében, amelyet a cég itteni leányvállalata, a Delphi–Calsonic Hungary Kft. működtet. A hozzávetőleg 80 millió dolláros ráfordítással létrehozott gyárban a termelés teljes felfutását 2003 végére tervezik, amikor is 400 dolgozót foglalkoztat majd a cég.Csaknem két esztendeje döntött arról a Delphi Automotive Systems, hogy a Szlovákiával szomszédos Balassagyarmaton, a város ipari parkjában létesít gyártócsarnokot, és három modulban hajtja végre beruházását. A 14 ezer négyzetméteres alapterületű összeszerelő üzemben idén februárban kezdődött a próbagyártás, az első kompreszszor pedig a napokban készült el, míg a szériagyártás júliusban kezdődik a tervek szerint.Jelenleg egyébként 73 dolgozó áll munkaviszonyban a Delphi– Calsonic Kft.-nél. A menedzsment elképzelései szerint 2001 végére csaknem kétszáz lesz a foglalkoztatottak létszáma.Steve Gillespie gyárigazgató elárulta, hogy 2003 végére tervezik a termelés teljes felfutását hétmillió dolláros forgalom produkálása mellett. Ekkorra már évi egymillió klímaberendezést gyártanak többek között az Opel, a Saab, a Renault és a Citroen számára.Két esztendő múltán már négyszáz dolgozó alkalmazásával számolunk – tette hozzá a gyárigazgató, aki elégedetett a magyar munkaerő szakmai felkészültségével is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.