Kétmilliárdos egri beruházás

2001. 04. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávetőleg kétmilliárd forintos ráfordítással létesített az egri ipari parkban kovácsolóüzemet a világpiaci tőzsdéken is jegyzett angol Firth Rixson Plc.Az angolok 1998-ban döntöttek a magyarországi letelepedésről, a kontinensen. A Firth Rixson egri leányvállalata beszállítója a közelben gyárat működtető, hajtástechnológiájáról ismert, német tulajdonban lévő ZF Hungária Kft.-nek. A Firth Rixson legnagyobb megrendelője pillanatnyilag a ZF: a cég által előállított sebességváltókhoz gyárt fogaskerekeket. A 2500 négyzetméteres alapterületű csarnok elkészítése speciális műszaki feladat volt, miután a könnyűszerkezetes épületet kovácsolóüzemként használja az angol cég itteni leányvállalata. A későbbi technológiai fejlesztést is ebben az üzemcsarnokban végezzük el – mondta lapunknak Martin Llowarch, a Firth Rixson elnöke. Ezzel a létszámot a jelenlegi 24-ről még az idén hatvanra növeljük – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.