Maffia a Tisza-tónál

2001. 04. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naponta több tízezer forintos értékben fogy a halállomány a Tisza-tóból. A környékbeliek szerint rapsicmaffia uralja a mesterségesen létrehozott vízbázist, s úgy tartják: a Balatonon működő orvhalászok kiterjesztették tevékenységüket a Tisza-tóra is.Hetente többször is megdézsmálják a rapsicmaffia emberei a 127 négyzetkilométernyi területű vizet az éj leple alatt. A zsákmányt korszerű elektronikus eszközökkel fogják ki, a budapesti vendéglősök pedig előszeretettel vásárolnak belőle. A helybéliek állítják: a balatoni orvhalászmaffia kiterjesztette tevékenységét a Tiszára. Bornemissza János poroszlói polgármester úgy tudja, a környékbeliek is kapnak megbízásokat tőlük, ám az itteniek pusztán „beszállítók”. A nem ellenőrzött halászat nyomán ugyanakkor egyre kevesebb a vízben a nemes hal, s emiatt veszélybe kerülhet a tó biológiai egyensúlya.Több rendőrségi eljárás is folyamatban van – értesültünk. Kimutatások természetesen nincsenek a vízi bázis környéki portyázásokról, ám becslések szerint havonta milliós értékben tűnik el a halállomány jelentős része – állítja Hegedűs Gábor, a Tisza-tó halászati jogára pályázó Tisza-tavi Sporthorgász Kht. vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.