Munkalehetőség vállalkozóknak

2001. 04. 09. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzávetőlegesen négyszáz helyi vállalkozás kapcsolódhat be az M3-as Füzesabonytól Polgárig tartó szakaszának építkezési munkálataiba. A Vegyépszer Rt. és a Betonút Rt. alkotta generálkivitelező Magyar Autópálya-építő Konzorcium, továbbá az építkezési, illetve a szolgáltatási munkálatokban fantáziát látó helyi kis- és középvállalkozások között tavaly nyáron kezdődött a kapcsolatfelvétel.Már tavaly is kétszázhetven kis- és középvállalkozó dolgozott a pályán, s az építkezés csaknem háromezer embernek adott munkát. Az autópálya-építő konzorcium továbbra is nyitott, és várja az újabb vállalkozók jelentkezését. Minthogy kilencven híd, felüljáró és műtárgy épül a közeljövőben, főként ezekben a munkálatokban vehetnek részt.Emellett persze a szállítástól a vízépítési, geodéziai munkálatokig jelentkezhetnek igények a környékbeli vállalkozások bevonására, azonban nemcsak a két érintett megye (Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén) cégeivel köthet szerződést a konzorcium. A majdani autópálya „öltöztetése” (útjelző táblák felállítása, füvesítés, növénytelepítés) és szépítése is alvállalkozókra vár.A generálkivitelező cégek nem titkolt célja, hogy magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozásokkal kössenek szerződéseket, s közvetítők bevonása nélkül jöjjenek létre ezek a megállapodások. Nem szabad azt sem elhallgatni, hogy aki bekapcsolódik a sztrádaépítésbe, igen kemény feltételekkel teheti meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.