Növelné exportját a Zwack

2001. 04. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 24-re hívta össze a Zwack Unicum Rt. igazgatósága a társaság közgyűlését, amelyen határoznak az auditált mérleg elfogadásáról, továbbá döntenek a 2000-es osztalék kifizetéséről is. Az igazgatóság másfél milliárd forint – részvényenként 750 forint – osztalék kifizetését javasolja.A cég 2000-es árbevétele 15,7 milliárd forint volt, amely csaknem 9 százalékkal haladta meg az 1999-es forgalmat. A társaság hazai eladásokból 15,3 milliárd forintot realizált, s ezután több mint hétmilliárdot fizetett be jövedéki adó címén az államkasszába. Az exportból származó bevétel ugyanakkor alig négyszázmillió volt, noha külföldön is piacokat kíván ostromolni a Zwack: a menedzsment által nemrég elkészített ötéves üzleti stratégiában hangsúlyos elem az exportnövekedés, illetve a jövedelmezőség megtartása. A társaság egyébként igen szerény, 2,4 milliárd forintos üzemi eredményt mutatott fel tavaly, adózott eredménye pedig 2,5 milliárd forint volt. A Zwack Rt. papírja idestova nyolc esztendeje jelent meg a budapesti tőzsdén, azóta átlagosan 3,5-4 százalékos, infláció feletti reálhozamot biztosít a befektetőknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.