Szingapúri befektetés Hatvanban

2001. 04. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hatvanban hangfalgyárat működtető, szingapúri tulajdonban lévő Eastern Asia (EAI) Hungária Kft. az idén egymillió pár akusztikai berendezés előállítását tervezi. A cég összesen 136 millió forintos támogatásban részesült a Gazdasági Minisztérium pályázataiból.A szingapúri hangfalgyár tavaly márciustól termel a hatvani ipari parkban, s az induló 100 fős létszámhoz képest jelenleg 250-en állnak munkaviszonyban, az év végére szeretnék elérni a 380-400 főt. A múlt esztendőben összesen 350 ezer pár hangfalat gyártott a vállalat, amely beszállítója a Flectronics-gyárnak.A szingapúri Eastern Asia Industries (EAI) mind ez idáig 600-700 milliót fordított a több mint 12 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának a fejlesztésére, továbbá az üzemet övező környék infrastruktúrájára. Egyébként ütemterv szerint halad a gyártócsarnok termelőberendezéseinek bővítése, így hamarosan már öt technológiai soron készülnek a híradástechnikai termékek.A cég nemrég 36 millió forintot nyert a Gazdasági Minisztérium (GM) pályázatán. Az összegből a raktár- és irodaépületek bővítése valósul meg, ami hozzávetőleg húsz új munkahelyet is jelent – árulta el érdeklődésünkre Víg Anikó, a cég főkönyvelője, aki elmondta még: tavaly 100 millió forintos támogatást nyertek ugyancsak a szaktárca gazdaságfejlesztési pályázatán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.