Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kivonul a tőzsdéről az Aranypók

2001. 07. 12. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma lehet utoljára kereskedni az Aranypók Kereskedelmi Rt. papírjaival, a részvényt július 16-án végleg törlik a listáról. Ezt követően a társaság valószínűleg zártkörűvé alakul majd. A részvény kivezetéséről a társaság április végi éves rendes közgyűlése döntött. A vásárlással, illetve kifizetéssel az Erste Bank Befektetési Rt.-t bízták meg. A cég részvényeseiből alakult konzorcium korábban 7500 forintos vételi ajánlatot tett a papírokra.A cég papírjait 1994-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére: a tízezer forintos névértékű részvények legmagasabb árfolyama meghaladta a 13 ezer forintot, míg mélyrepülésük idején 6100 forinton álltak. A C kategóriában forgó Aranypók-papírok az utóbbi hónapokban a tőzsdén átlagosan 7300–8000 forintos záró árat produkáltak.A vállalat értékesítési árbevétele tavaly 2,71 milliárd forint volt. A forgalmon belül a kiskereskedelmi értékesítés összesen csak öt százalékkal emelkedett a tervezett 12 százalékkal szemben. Az értékesítés költségei pedig tíz, míg a közvetlen költségek nyolc százalékkal emelkedtek. Az Aranypók üzleti nyeresége 97 millió forint volt 2000-ben, ami több mint 40 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.