időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Kevés az alternatív távközlési szolgáltató

Puskás Bence
2002.06.12. 23:00

Egyre jobban élesedik a liberalizációt követő távközlési verseny, azonban a kívülállók ezt nem igazán érzékelik, mivel kevés olyan cég van a Vivendi Telecom Hungaryn (VTH) kívül, amely hasonló alternatív szolgáltatásokkal lépett a szabadpiacra – mondta Polányi Sándor, a VTH vezérigazgatója. A francia tulajdonú cég vezetője szerint a piacnyitást követő első hat hónapot tekintve a társaság teljesítette ígéretét, azaz a lakossági hangszolgáltatását elindította. Polányi Sándor szerint a legnagyobb probléma abból fakad, hogy az alternatív szolgáltatók és szolgáltatásaik nem ismertek, így a felhasználók nem választhatnak azok közül.
Az internetes szolgáltatások terén is előrelépés tapasztalható – vélte Lednitzky Péter, a VTH külkapcsolati és kormánykapcsolati igazgatója. Hozzátette: a szolgáltatók és a kormányzat között folyamatosak a tárgyalások annak érdekében, hogy a világháló használatának árát minél kedvezőbbé tehessék.
*
A német telekommunikációs és postaügyi hatóság határozatban kötelezte a Deutsche Telekomot, hogy átalánydíjas internetkapcsolatot kínáljon versenytársainak a vezetékes telefonvonalakon. A Deutsche Telekom az összes német szövetségi tartományban köteles átalánydíjon kínálni a hagyományos telefonvonalas csatlakozást – jelentette az MTI–ECO.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.