időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Politikai bosszú ügyrendi kérdésben?

Czirják Imre
2002.06.26. 23:00

Nem látja házszabályi akadályát az ügyrendi bizottság annak, hogy a rendkívüli ülésszak és a rendkívüli ülés megtartására beadott kérelmeket a házelnök öszszevonja – foglalt állást tegnapi ülésén az ügyrendi bizottság. Így nem kell rendkívüli ülést tartani a Fidesz kezdeményezésére, a 2002-es választások szavazólapjai megőrzési idejének egy évig tartó meghosszabbításának tárgyában. Wiener György (MSZP) szerint a jogszabályokat lehetne másként értelmezni. – Azonban nem olyan a politikai helyzet, hogy ezt meg is tegyük. A Fidesz is hozott hasonló döntéseket az előző ciklusban, így ők most abból indulnak ki, ami akkor történt – fejtette ki. Hozzátette: azt, hogy mi a közérdek, mindig a politikai viszonyok döntik el. Salamon László (Fidesz) elmondta: az előző ciklusban más volt a helyzet, mert akkor három- hetenként ülésezett a parlament. Érdekesnek nevezte: a kormánypártok abból a gyakorlatból indulnak ki, amelyet antidemokratikusnak minősítettek.
*
Kivonult az ellenzék az Országgyűlés költségvetési és pénzügyi bizottsága üléséről az utolsó napirendi pont tárgyalásakor, mert álláspontjuk szerint a nap folyamán kellett volna dönteni a parlamenti testület összes albizottságáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.