időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Szenes Andrea újra az MTV alelnöke

MTI
2002.06.11. 23:00

Visszahelyezte eredeti munkakörébe a tegnap meghozott elsőfokú, nem jogerős ítéletében Szenes Andreát, a Magyar Televízió Rt. egykori, műsorokért felelős alelnökét a Fővárosi Munkaügyi Bíróság.
A tanács megállapította: a televízió volt elnöke, Szabó László Zsolt 2001. február 19-én jogellenes döntéssel mentette fel állásából Szenes Andreát. Emellett az alperest mintegy 19 millió forintnyi elmaradt munkabér és 500 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság.
A Magyar Televízió vezetése annak idején hivatalosan nem kívánt a közvélemény számára magyarázatot adni a döntésről. A bíróságon elhangzott, hogy a másfél évvel ezelőtti felmentés indoklása szerint az alelnök túllépte hatáskörét, és az intézmény számára előnytelen megállapodást kötött.
*
Az előrejelzés szerint kritikus pénzügyi helyzetbe kerül szeptembertől a Magyar Televízió Rt. – derül ki abból a közleményből, amelyet Bakó Lajos, az MTV Közalapítvány kuratóriumának vezetője juttatott el a testület elnökségének keddi ülése után az MTI-hez. Az elnökségi ülésen tájékoztató hangzott el az MTV gazdasági helyzetéről, valamint a testület által kért havi bontású cash-flow tervről.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.