időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Mind kevesebb az influenzás beteg

2003.03.31. 23:00

Néhány megyében ugyan továbbra is növekszik az influenzás vagy influenzaszerű megbetegedések száma, országosan lecsengőben van a járvány. Mint arról beszámoltunk, a múlt hét végéig körülbelül 220 ezer ember, vagyis a teljes lakosság 2,2 százaléka fertőződött meg, akiknek kétharmada 24 év alatti. Emlékezetes, az 1993-as nagy influenzajárvány idején közel egymillióan betegedtek meg.
Bár az ÁNTSZ a múlt heti országos adatokat csak a mai napon összegzi, szakértők szerint egyre inkább kezdünk kilábalni a járványból.
Kovács Ferenc Csongrád megyei helyettes tiszti főorvos lapunknak leszögezte: lecsengőben van a járvány, mivel a múlt héten már csak feleannyian jelentkeztek háziorvosuknál influenza gyanújával, mint megelőzően. Szegeden például 3700-ról 1657-re csökkent az új fertőzöttek száma; ezért az ÁNTSZ úgy határozott, hogy a mai naptól feloldja a megyei kórházakban a látogatási tilalmat. Ugyancsak kevesebb a megbetegedés Győr-Moson-Sopron megyében.
Közben növekedett a fertőzések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol most tetőzik a járvány. Kovács László, a helyi ÁNTSZ tiszti főorvosa kiemelte: a múlt héten ezerrel több új megbetegedést észleltek, mint megelőzően, így már összesen hétezren hordozzák a kórt, ezért továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben a kórházaikban, ami a szülészetekre, a csecsemő- és gyermekosztályokra, valamint az intenzív részlegekre vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.