időjárás 11°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Tanácsadói tender a Konzumbankra

2003.04.29. 23:00

Legkésőbb ma adhatják be pályázatukat a Konzumbank privatizációs tanácsadói tenderére jelentkező cégek, illetve csoportok. A Konzumbank az értékesítendő állami tulajdonú társaságok első körében szerepel. A vezetők szerint számos érdeklődő akad az eladósorban lévő hitelintézet iránt, amelyek közül három-négy vevőjelölt évek óta folyamatosan figyeli a bankot.
A kissé viharos múltú hitelintézet tavaly már meggyőző számokat produkált: mérlegfőösszege múlt év végén meghaladta a 112 milliárd forintot, ami dinamikus bővülést jelent az egy évvel korábbi 83 milliárdhoz képest. A bruttó hitelállomány 66,8 milliárd forintot ért el év végén, ami 36 százalékos bővülést jelent a 2001-es adathoz képest. A betétállomány az előző évi 71,6 milliárd forintról 90,5 milliárdra növekedett.

Az éves üzemi eredmény 2002-ben megközelítette a kétmilliárd forintot, ám az adózás utáni eredmény – egy 1998 óta húzódó peres ügy elvesztése, illetve az ebből eredő céltartalék-képzési kötelezettség miatt – ennél jóval szerényebben alakult, 211 millió forintot ért el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.