időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Jelentősen romlott az építőipar helyzete

2003.06.18. 22:00

Áprilisban szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazítva, illetve kiigazítatlan adatok szerint egyaránt az építőipari termelés volumene 10,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Kiigazított adatok alapján a termelés az év első négy hónapjában 12,6 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, áprilisban 7,7 százalékkal meghaladta az előző havit.
Az építőipari termelés értéke az idén áprilisban folyó áron 105,2 milliárd forintot tett ki, szemben a 2002. áprilisi 112,5 milliárd forinttal. Az év első négy hónapjában a termelés értéke 317,7 milliárd forint volt. A KSH jelentése szerint a legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építésének termelése az idén áprilisban 20,6 százalékkal, az év első négy hónapjában pedig 23,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Január–áprilisban a termelés volumene minden régióban alacsonyabb volt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.