Forrás-jegyzés ma utoljára

Ma lehet utoljára ötvenhárom kijelölt bankfiókban és értékpapír-kereskedő helyen jegyezni kárpótlási jegyek ellenében a Forrás Rt. részvényét. A bankfiókok a nagy érdeklődésre tekintettel szombaton is vállalták a nyitva tartást.

2003. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak a Forrás-részvények jegyzésének lezárása és a C sorozatú részvények lejegyzését követő cégbírósági határozat kézhezvétele van hátra ahhoz, hogy a Forrás Rt. részvényei a BÉT-en forogjanak. Patonai József, a Forrás elnök-vezérigazgatója szerint az egymástól független ügyletek lezárását követően, várhatóan augusztus folyamán kerülhetnek a BÉT-re a papírok. A részvények jegyzésének adatairól Patonai József nem kívánt felvilágosítást adni. Az elnök-vezérigazgató elmondta: a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy a jegyzés lezárta előtt bármilyen információval szolgáljanak a részt vevő cégek és azok dolgozói, de a tranzakció főszervezőjének, a CA IB-nek egyébként is az ÁPV felé van jelentési kötelezettsége, így semmilyen információval nem tud szolgálni a jegyzés adatairól. Polacsek Csaba, a CA IB vezérigazgatója az adatokról nem kívánt nyilatkozni, de elmondta: a vártnál nagyobb volt az érdeklődés. Arányait tekintve viszont egy kézben alacsony számú kárpótlási jegyet ajánlottak cserére.
Az utolsó cserenapon a Forrás menedzsmentje arra kéri a jegyzőket, hogy az ügylethez kapcsolódó összes okirattal jelenjenek meg, mivel azok hiánya kizárja a kárpótlási jegyek becserélését. Patonai József felhívta a figyelmet, hogy a cserében részt vevőknek egy évig nem kell a most megnyitott értékpapírszámlájuk havi fenntartási díját fizetniük, azonban a csere során kapott Forrás-részvények tőzsdei értékesítése már nem tartozik a kárpótlásijegy-csere tranzakciójához, így azokra a mindenkor érvényes, bankfióktól függő tranzakciós díjat kell megfizetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.