Növekszik a forgalom

2003. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz perc alatt 8070 pontig emelkedett tegnap a BUX, pedig nyolcezer pont alatt nyitott. A Budapesti Értéktőzsde árfolyammutatója a nyitáskor bekövetkezett szintet egész nap tartani tudta, igaz, kisebb-nagyobb kilengésekkel. A BUX végül 8030 ponton zárt, ami 16,16 pontos növekedésnek felelt meg. A forgalom megközelítette a nyolcmilliárd forintot, amit elemzők a magyar részvények iránti fokozott érdeklődéssel magyaráztak. A Mol–INA-tender sikere a korábbi pesszimizmus után tovább növelte a spekulánsok vásárlási kedvét, a Mol tegnap másfél milliárd forintos forgalom mellett 1,5 százalékkal drágult. Hasonlóan emelkedett, de csak 1,1 százalékkal a Matáv kurzusa. Jelentős, 3,7 milliárd forintos forgalmat bonyolított még a 27 forinttal gyengülő OTP és az 1,5 milliárdos forgalmú Richter is. A gyógyszergyári részvények a nap végén fél százalékkal lettek olcsóbbak. A nap nyertese a Humet lett 7,4 százalékos drágulásával, míg a NABI az emelkedők sorában a harmadik pozíciót foglalta el ötszázalékos pozitív korrekciójával. Trendforduló történt az Antenna Hungária részvényárában is. Folytatódott a Brau Union- és a BorsodChem-részvények száguldása. A vegyipari papírok 13 000 forintnál léptek a partvonalon túlra, míg a sörgyártó részvényei 15 650 forinton zártak. A kárpótlási jegy ára limittel, 20 százalékkal, 728 forintra zuhant.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.