időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2003.07.17. 22:00

Mérsékelten, 0,06 százalékponttal emelkedett a 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek átlaghozama az előző aukcióhoz képest. A kincstárjegyek 8,91 százalékos átlaghozammal keltek el, az aukcióra 81,93 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, melyből a kibocsátó 35 milliárdnyit fogadott el. (P. B.)

Csökkenő amerikai készletek és a délkelet-amerikai partokat fenyegető hurrikán következtében enyhe emelkedésnek indult a nyersolaj világpiaci ára. A nyugat-texasi olajfajta ára hordónként 20 centtel drágult. Az amerikai Energiainformációs Hivatal közölte, hogy a kőolajkészletek 3,6 millió hordóval, 278,6 millió hordóra csökkentek a múlt héten, viszont a petrolkémiai termékek készletei növekedtek, a benziné 3,9 millió hordóval, 209,4 millióra. (P. B.)

A japán értékforgalmi társaságok tevékenységét ellenőrző hatóság a HSBC brókercég megbüntetését kezdeményezte azután, hogy a közelmúltban egy sor társaság ellen léptek fel. A HSBC átfogó szolgáltatásokat nyújtó értékforgalmi társaság tokiói részlege ellen kezdeményeznek adminisztratív intézkedéseket, egyelőre nem részletezett okokból.
A japán Pénzügyi Szolgáltató Ügynökség igyekszik szigorítani a kereskedési fegyelmet, hogy fokozza a befektetők bizalmat, és emiatt egy sor büntetésről döntött a közelmúltban. (MTI–Eco)

Távozott a Pannonplast Rt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról Arany Mária. A társaság új vezérigazgatója, Illésy János megkezdte a cég racionalizálását: több szervezeti egységet összeolvasztott, míg másokat megszüntetett. A vezérigazgató hangoztatta, hogy a Pannonplast működésében várhatóan csak az
utolsó negyedévben fog láthatóvá válni az átalakítás. (P. B.)

Magyarországra nézve a WIIW osztrák gazdasági kutató intézet tanulmánya az idén 3,2 százalékos, míg jövőre 3,5 százalékos GDP-növekedést vár. Az idén 5,3 százalékos, jövőre 5,0 százalékos inflációt, idén és jövőre egyaránt 6 százalékos munkanélküliséget, továbbá az idei évre 4,9 százalékos, jövőre pedig 4,5 százalékos fizetési mérleghiányt jelez előre. (MTI–Eco)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.