Továbbra is növekszik a Richter

2003. 07. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedett lehet a Richter Gedeon Rt. menedzsmentje, ha a várakozásokat és a korábban kitűzött célokat vesszük figyelembe – hangoztatta tegnap Bogsch Erik, a Richter Rt. vezérigazgatója a második negyedéves eredmények ismertetése kapcsán. Bogsch Erik szerint a világgazdaság állapota továbbra sem javul, sőt a hazai gazdasági állapotok sem a legmegfelelőbb képet mutatják, ennek fényében a tegnap publikált Richter-adatok igen kedvező képet festenek a társaságról.
A Richter Gedeon Rt. 2003. első félévében 15,094 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 11,5 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi nyereség 31,3 százalékkal nőtt, és 15,134 milliárd forintot tett ki.
Az exportot tekintve a legnagyobb növekedést az EU–USA piacon érte el a Richter, ezt követte a 36,8 százalékkal a kelet-közép-európai régió, majd a FÁK 20 százalékkal. A hazai gyógyszerpiacból a Richter 8,7 százalékkal részesedett.
A gyógyszer-támogatási rendszerről Bogsch Erik elmondta, hogy már lassan hat éve jelzik a kormányoknak, hogy probléma van a támogatási módszerrel. A jelenlegi rendszer nem mindig a szakmailag alátámasztott módon juttat támogatást, ezzel a kormány bünteti a többi gyógyszergyártót, és az EU-normákkal ellentétesen a hazai gyártókat hátrányos helyzetbe hozhatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.