Bővülés Ukrajnában

2003. 08. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában egy év leforgása alatt másfélszeresére bővült a mobilpiac; keleti szomszédunknál jelenleg 4,54 millió előfizetőt tartanak nyilván. A Korrespondent internetes hírújság arról számolt be a napokban, hogy év eleje óta huszonhárom százalékkal emelkedett a mobilszolgáltatásokat igénybe vevők száma. A jelenleg 2,3 millió ügyféllel rendelkező, legnagyobb ukrán mobilszolgáltató, a Kievstar GSM tavaly augusztus óta 54, év eleje óta pedig 24 százalékos növekedést ért el. Az ország második mobiltársasága, a 2,16 millió előfizetővel rendelkező Ukrajinszkij Mobilnij Zvjazok (UMC) az eltelt egy évben 55, idén 27 százalékkal gyarapította ügyfélkörét. A múlt év augusztusa óta gyakorlatilag változatlanul 41 ezren és 38 ezren vették igénybe a másik két ukrán mobilcég, a Golden Telecom, illetve az Ukrajinszki Radioszisztemi szolgáltatásait.

Az MTI tájékoztatása szerint Ukrajnában hét társaságnak van engedélye rádiótelefon-szolgáltatások nyújtására, de közülük csak az említett négy végez ilyen tevékenységet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.