Díjakat csökkent a Westel Rt.

2003. 08. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 1-jétől csökkennek a Westel Mobil Távközlési Rt. hálózatába irányuló hívások díjai azok számára, akik vezetékes telefonról kezdeményezik a beszélgetést. A jelenlegi tarifákhoz képest percenként 6-8 százalékkal kell majd kevesebbet fizetni a hívásokat követően. A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) határozatának megfelelően a Westel a társszolgáltatóknak bejelentette a végződtetési díjak csökkentését.

A Westel Rt. a fix–mobil összekapcsolási díjakban eddig is kedvezőbb árat alkalmazott versenytársainál. Mint ismeretes, a HDB a végződtetési díjak további mérséklésére a mobilszolgáltatók közül kizárólag a Westel Rt.-t kötelezte; versenytársa, akit szintén jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatónak nyilvánítottak, a bíróságon megtámadta ezt a határozatot, ezért még nem kötelezhették végződtetési díjainak csökkentésére. Így azonban, a Westel Rt. vezetésének véleménye szerint, a HDB határozata a piaci versenytársat indokolatlan előnyhöz juttatja.

A Westel Rt. a HDB döntését továbbra is kifogásolja. A cégnél közölték: a jövőben is a jogszabályoknak megfelelően folytatják tevékenységüket, ugyanakkor érdeklődéssel várják a versenytársukkal kapcsolatos bírósági döntést, ami remélhetőleg megszünteti az egyenlőtlen piaci helyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.