Egis: kedvező adatok

Megdöbbentő, hogy a magyar tőkepiacon mennyire nagy érdektelenség mutatkozik – nyilatkozta egy kisbefektető tegnap tőzsdezárás után. A Budapesti Értéktőzsde a nyári szabadságolások miatt alacsony forgalmat bonyolított le a hét második kereskedési napján.

2003. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalom alig haladta meg a hárommilliárd forintos határt, a piac a hétfőihez hasonlóan inlikvid volt, amit a Richter-részvényekre született kötések mutattak a legjobban. A gyógyszergyártó cég 95 forinttal dráguló papírjaira csupán hatmillió forintos forgalom jelentkezett. A többi vezető részvényre is nagyon alacsony volt a forgalom, a két forinttal gyengülő Matávra 350 millió forintnyit kötöttek, míg a 45 forinttal beeső Molra 1,125 milliárd forintot költöttek. Az OTP három forinttal esett vissza, a tozsdeforum.hu szerint a magyar pénzintézettől a Bolgár Nemzeti Bank a DSK privatizációja kapcsán további adatokat kért, ami meglepő, hiszen a DSK Bank ügylete már néhány hónapja lezárult. A parketten nagyobb figyelmet szenteltek viszont az Egis gyorsjelentésének. A gyógyszergyártó cég papírjai 270 forinttal drágultak azután, hogy a vállalat az első üzleti negyedévben 14,407 milliárd forint árbevételt és 5,806 milliárd forint forgalmat produkált.
Tőzsdezárás után a Budapesti Értéktőzsde Rt. (BÉT) közleményben tudatta, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kérelme alapján törvényességi felügyeleti eljárás van ellene folyamatban. Az eljárás indoka az, hogy a BÉT alapító okiratának egyik pontja nincs összhangban a törvényi szabályozással, illetve a törvényi szabályozás nem fogalmaz eléggé egyértelműen. Az alapító okirat vitatott pontjait a BÉT a törvény szabályai szerint alkalmazza, így történt ez az április 28-i közgyűlésen is – közölte a Budapesti Értéktőzsde.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.