Élénkülés előtt a BÉT

Árfolyamdrágulással indult a csonka hét első napja, tegnap a BUX kurzusa a nyitás pillanatától kezdődően nagyon lassan emelkedett és délután megdöntötte éves csúcsát is. A kora délután 8455 pontig növekedő, majd enyhe korrekcióval 8440 ponton záró index útját a Matáv–OTP–Richter hármas egyengette.

2003. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalom ugyan 4,85 milliárd forint lett csak, de az elemzők reggel ennél is alacsonyabbat vártak a rövid hét miatt. A szakértők többsége azt nyilatkozta, hogy a nyári uborkaszezon utolsó napjait éli a tőzsde, az augusztus 20-a utáni turista-utószezonban már a BÉT várhatóan élénkülni fog. A három dráguló és a gyengülő Mol-papírok mellett igen nagy volt az érdeklődés az Egis és a BorsodChem részvényei iránt. A gyógyszergyártó cég papírjai 100 forinttal gyengültek és hasonlóan, 155 forinttal lettek olcsóbbak a vegyipari társaság papírjai is. A nap nyertese a kárpótlási jegy lett, ezt követte a Brau 1485 forintos erősödése. Elemzők a Mol árának gyengélkedését és a trenddel szembeni mozgását azzal magyarázták, hogy az olajipari cégre 10 milliárd forintos költségterhet ró az a hétvégi kormányrendelet, amely nem módosította a bányatörvényt. Kellemes meglepetést szereztek viszont tegnap a Forrás-részvények. A tőzsdére bevezetett új papírok 71 ezer darabos forgalom mellett 931–943 forint között cseréltek gazdát, végül záráskor a 4 forinttal pénteki áraik felett, 940 forinton kerültek a partvonalon kívülre. Az elemzők a Forrás-részvényekről elmondták, hogy a cég fundamentális alapjait tekintve várhatóan néhány héten belül ezer forint fölé emelkedhet az áruk.
A nemzetközi értékpapírpiacokon erőteljes, egy százalék körüli drágulásokat jeleztek az indikátorok, a Wall Street emelkedő nyitása után újabb erőre kaptak az európai indexek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.