Röviden

2003. 08. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spagetti mellé mobiltelefon
Olaszország lett az a nyugat-európai ország, ahol a mobiltelefonok népszerűsége a leggyorsabban növekszik, állítja egy olasz statisztika, amely szerint 1997 és 2002 között az előfizetők száma 5,7 millióról 16,6 millióra ugrott, azaz megháromszorozódott. Jelenleg az olaszok 84,2 százaléka rendelkezik saját mobiltelefonnal. Az EU leginkább mobilbarát nemzete az olasz – állítják a statisztikusok. Az olasz családok több mint felében egynél több mobilkészülék lelhető fel. Ennek oka elsősorban az, hogy a mobiltelefonálás költségei csökkentek, a lakosság lassan leszokik a vezetékes telefonról.

Biztos a Nokia pozíciója
A Nokia-csoport 858 millió eurós működési nyereséggel zárta a második negyedévet. Ez 32 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest – közölték csütörtökön a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójánál. A Nokia mobiltelefon-üzletága 1,3 milliárd eurós működési nyereséget ért el a második negyedévben, ami kilencszázalékos emelkedés 2002 azonos időszakához képest. A növekedést a működési hatékonyság és a termékek folyamatos versenyképessége magyarázza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.