Stabil mobilpiac, hétmillió előfizető

2003. 08. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június végén a Hírközlési Felügyelet összesített adatai szerint 7 300 408 előfizetővel rendelkezett a Westel Mobil Távközlési Rt., a Pannon GSM Távközlési Rt., valamint a Vodafone-t üzemeltető VRAM Rt. A legfrissebb adatok szerint három mobilszolgáltató a lakosság számát figyelembe véve a piac 72,1 százalékát látta el a hónap végén. Az előfizetők száma májushoz képest 1,2 százalékkal, 2002 júniusához képest 24,7 százalékkal emelkedett. Piaci jelenlét tekintetében az ügyfelek 48,63 százaléka fizetett elő a Westelnél, 36,49 százalékuk a Pannon GSM-et, míg 14,88 százalékuk az 1999 óta hazánkban is szolgáltató Vodafone-t választotta. Érdemes megjegyezni, hogy a mobil-előfizetések száma nem nő olyan dinamikusan, mint az előző években, aminek az a magyarázata, hogy a piac telítettsége közelít a felső határhoz. A növekedési ütem 2003-ban – havi bontás szerint – alig haladja meg az egy százalékot, sőt az év elején a karácsonyi „boom” után egy százalék alatt volt, ami első alkalommal fordult elő. Az előző évben például a növekedési ütem három százalék volt, igaz 2002 második felében a mutatók inkább a két százalékhoz közelítettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.