Túljelentkezés a menedzser szakon

Néhány napja zárultak le a felvételik az MBA-képzésekre. Az egyik legismertebb hazai menedzserképző (MBA) intézetbe, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME) még az utolsó napokban is sokan adták be felvételi kérelmüket. A 600 megfelelt jelentkező közül 400 hallgató sikeresen felvételizett, és hamarosan meg is kezdheti két és fél éves tanulmányait.

2003. 08. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BME MBA közleménye szerint a felvételi kérelmek elbírálásánál alapvető szempont volt az alapvégzettség, az alapdiploma megszerzésének éve, a szakmai gyakorlat hossza, valamint a nyelvtudás. A képzés vezetői nem törekednek a 400 fős létszám emelésére, hiszen az oktatás szempontjából elsődleges a minőség és a színvonal biztosítása, melynek megtartása egy bizonyos létszám felett már egyre nehezebb feladat.

A BME MBA felmérése alapján kiderült, hogy ma már egyre több a női hallgató az MBA-képzésen, amely egyedülállónak mondható, hiszen a külföldi üzleti iskolákban a hölgyek aránya még alulmarad. Az elmúlt években a felvételiző hallgatók körében a műszaki végzettségűek mellett egyre többen jelentkeztek orvos, bölcsész és jogász alapdiplomával. Az oktatás résztvevőinek többsége magyar diák, azonban az évek során kapott már diplomát francia, svájci, német, bolgár, osztrák és lengyel diák is.

A BME MBA előadóit a diákok minden félévben „osztályozzák” annak értelmében, hogy ki milyen mértékben volt megelégedve a tanárral, előadói képességeivel, stílusával. Ezek eredményei alapján vizsgálja a képzés menedzsmentje az előadó szakmai felkészültségét, népszerűségét, minősíti munkáját és annak eredményességét. Több nemzetközi partner (amerikai, német, francia egyetemek) is segíti az oktatás sikerességét, számos alkalommal tartanak előadást külföldi egyetemi tanárok a budapesti hallgatók részére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.