Röviden

2003. 09. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Austrian Airlines légitársaság augusztusi utasforgalma
5,2 százalékkal csökkent. Az Austrian Airlines augusztusban 876 835 utast szállított. A vállalat közleménye szerint az utasforgalom júliusban 6 százalékkal, júniusban 9,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi szinthez képest. (MTI–Eco)

Ausztriában augusztusban a fogyasztói árak 0,2 százalékkal nőttek havi és 1,1 százalékkal éves szinten. (MTI–Eco)

Kínában terjeszkedik a német Infineon Technology mikroelektronikai társaság. A korábbi bejelentést követve tegnap közölte az Infineon, hogy a terveknek megfelelően a következő négy évben 1,2 milliárd dollárt fektet be Kínában. Elemzők szerint a kínai befektetés az Infineon számára azért lényeges, mivel a legnagyobb vetélytárs, az Intel is a délkelet-ázsiai országban kíván gyártóüzemet létesíteni. (P. B.)

Majdnem „bóvli” kategóriájú az olasz Parmalat besorolása a Standard&Poor’s hitelminősítő szerint, ezért a cég a hárommilliárd eurós adósságát gyors ütemben le akarja csökkenteni. A Parmalat élelmiszer-ipari cég szerint a következő három év során egymilliárd euró tartozást fizet vissza, míg a fennmaradó kétmilliárd eurót refinanszírozni kívánja a társaság. A Parmalat annyira el van adósodva, hogy a korábbi Niki Lauda exkluzív szponzori szerződést sem újította meg a volt F–1-es pilótával. (P. B.)

Tegnap tartotta a KELER Rt. a közgyűlését, melyen az elszámolóház tulajdonosai döntöttek a társaság a szakosított hitelintézetté történő átalakulásáról, és az új vezérigazgató személyéről. A részvényesek a közgyűlésen Dudás Györgyöt bízták meg a vezérigazgatói feladatok ellátásával. (P. B.)

Az Európai Unióban augusztusban a fogyasztói árak éves szinten 2,1 százalékkal, havi összehasonlításban 0,2 százalékkal nőttek, ami megfelelt a várakozásoknak. Júliusban az éves szintű növekedés 1,9 százalékot tett ki, júniushoz képest 0,2 százalék volt a csökkentés. Augusztusban a maginfláció havi növekedése 0,1 százalék, éves bővülése 1,7 százalék volt. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.