A Britton meglepetése

Enyhe korrekciós hatások érvényesültek tegnap a magyar tőkepiacon, a BUX kurzusa a nemzetközi negatív hangulat ellenére emelkedőben volt, és 9439 ponton, 49 pontot növekedve zárt. A forgalom igen alacsony volt, 6,9 milliárd forint maradt.

2003. 10. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BUX mérsékelt növekedését az OTP- és a Matáv-papírok drágulásai okozták, míg a Mol és a Richter a hétfői emelkedést követve csökkenést jelzett. Meglepetést keltett a Britton azzal a bejelentésével, hogy kiszáll a Pannonplastból, és ezzel teret enged más befektetőknek. A Britton szerint a november 3-i rendkívüli közgyűlést jogbizonytalan helyzetben tartják meg, mivel nem rendezett, hogy az egyes tulajdonosok milyen szavazati aránnyal képviseltethetik magukat. A Britton közölte azt is, hogy tőzsdei úton kívánja értékesíteni a birtokában lévő Pannonplast-részvényeket. Elemzők szerint a Britton vagy valóban ki akar szállni az ügyletből, vagy újabb furfangos variációval áll elő. A Pannonplast részvényei tegnap ötforintos emelkedéssel 1420 forinton zártak. A másik papír, amely érdemleges figyelmet képviselt, a Rábáé volt. A győri gépgyártó vállalat, miután a John Deere amerikai céggel szerződést kötött, tegnap közölte: a jövő évi költségvetési számokból kiderül, hogy lesz pénz a 2004. évi honvédségi kiadásokra és arra a 4,2 milliárd forintnyi megrendelésre, amit a HM már lekötött az idén a Rábánál. A Rába kurzusa erre a hírre tíz forintot drágult. A Brau Union ajánlati felhívása esetében folytatódott tegnap a Tőzsdei Egyéni Befektetők Szövetsége és a felvásárló Amstel Rt. közötti huzavona. A szövetség körme szakadtáig próbálja a felvásárlási árat felemeltetni a vevővel, de az Amstel hűvösen közölte, hogy csupán a törvényi előírásoknak megfelelő ajánlatot hajlandó adni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.