A Mol tartotta a BUX-ot

Nyitást követően emelkedett, majd meredek visszaesést mutatott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A reggeli növekedést követve a magyar tőzsdemutató elvesztette egyensúlyát, és 9178 pontig zuhant vissza. Korrekciót csupán a zárás előtti másfél óra hozott, de az sem lett túl sikeres, ezt mutatta az is, hogy az index értéke a nap végén 28,34 pontos csökkenést jelzett.

2003. 10. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi tőkepiacokon igen kedvező hangulat uralkodott, az optimizmust vélhetően az amerikai nyitáskori emelkedés és egyes európai cégek felminősítése okozta. A Nomura a Nokia részvényeinek ajánlását semlegesről vételre javította, míg a UBS az Aegon papírjaira tett jobb besorolást.
A magyar piac nem tudta követni a nemzetközi eseményeket, elemzők szerint a BUX visszafogottságát az okozta, hogy az előző napon jelentős növekedést ért el a hazai tőzsdemutató, így a hét vége előtt a befektetők már nem vásároltak és nem adtak el. Ezt mutatta az is, hogy a forgalom 7,12 milliárd forintra csökkent.
Néhány részvény a gyengülés ellenére megpróbált renitensként drágulást felmutatni, így a blue chipek sorából a Mol, míg a kiskapitalizációjú papírok közül a Brau Union, az Antenna Hungária és az Egis tudott erősödni. A gyengülők között olyan papírokat találhattunk, mint a Phylaxia, a Danubius, a Matáv, az OTP és a Globus.
Miközben a BUX a nyertes és a veszteséges oldal között ingázott, addig a bankközi devizapiacon a forint stabilan erősödött. Tegnap délután 10,10 százalékon állt a sáv erős oldalán a forint, 3 bázisponttal gyengébben a csütörtök délutáni helyzeténél – írta az MTI-ECO. Az euró jegyzése 253,70/95 forinton állt a nap végén, alig különbözött a csütörtöki árfolyamtól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.