BÉT: elmaradt a roham

Beváltak azok az elemzői vélemények, amelyek arról szóltak, hogy a hétvége előtt nem fognak újabb rohamot intézni a magyar részvények megszerzéséért a befektetők. A BUX ugyan 80 pontos emelkedéssel nyitott, de egyből 160 pontot korrigált, és ezzel negatív tartományba esett át.

2003. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az index a kereskedés nagyobbik részében 9660–9720 pont között mozgott, majd a nap végén 9724,75 ponton, 30,56 pontot csökkenve zárt. Az index gyengülésével párhuzamosan a forgalom is 6,8 milliárd forintra esett vissza. Az érdeklődés csökkenését a brókerek a hétvégével magyarázták, a spekulánsok félnek nagyobb üzletekbe belevágni, mivel a hétvége előtt az amerikai piacok még meglepetéseket tartogathatnak. A visszafogott ütemben történt kereskedés során a vezető részvények között megosztottság jelentkezett. A Mol és a Richter drágult, míg a Matáv és az OTP ára gyengült. A Molnak lendületet adhatott az a bejelentés, mely a PKN Orlen privatizációjában történő részvételi lehetőséget tárta fel, az olajipari papírok 65 forinttal erősödtek. Hasonlóan jól szerepelt a harmadik negyedéves eredményjóslatok miatt a Richter is, a gyógyszergyártó cég részvényei 100 forintot erősödtek. Néhány kiskapitalizációjú papír is drágult, ami nem okozott meglepetést, hiszen a befektetők a nagyforgalmú részvényeket már túlértékeltnek találták, vagy inkább túlzottnak tartották azt a növekedés, amit közel 3 hónap alatt bemutattak a blue chipek. A nap nyertese a Forrás törzsrészvénye lett, azt követte a Graphisoft és a Globus. A konzervipari cég részvényeit a lengyelországi akvizíciók lezárása következtében kedvelték meg a vevők. Az elemzők tőzsdezárás után azt nyilatkozták, hogy a részvények és a befektetők a hét végén erőt gyűjtenek a dráguláshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.