Röviden

2003. 10. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt pályázat útján kívánja értékesíteni a Forrás Vagyonkezelési és Befektetési Rt. a tulajdonában lévő Cartographia Kft. 90 százalékos üzletrészét – közölte tegnap a Forrás Rt. A Cartographia Kft. 1993. január elsejével alakult át az 1954. december 1-jén alapított Kartográfiai Vállalat jogutódjaként; a társaság alaptőkéje 520 millió forint. A társaság főleg iskolai atlaszok, térképek és útikönyvek kiadásával, nyomdai előállításával és értékesítésével foglalkozik. A Forrás Rt. tegnap azt is közzétette, hogy nyílt pályázat során értékesítette az AF&IT Ingatlanhasznosító Rt.-ben fennállt 34,82 százalékos részesedését. Az AF&IT Rt.-t apportként kapta a Forrás Rt. még 1997 novemberében. A Forrás Rt. 20,251 millió forinton tartotta nyílván a 66 millió 700 ezer forint névértékű AF&IT részesedést. A Forrás Rt. közölte, hogy a továbbiakban nem rendelkezik AF&IT-részvényekkel. (P. B.)

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 2005 végéig szóló beszállítói keretszerződést kötött a nagy-britanniai székhelyű Terex Benforddal. Az üzlet jövőre közel egymilliárd forinttal növelheti a kft. árbevételét. A szerződés értelmében az alkatrészgyártó kft. fémszerkezeti termékeket szállít a világ egyik vezető emelő-, építő- és földmunkagépgyártó cégének. (P. B.)

Az IMF megdicsérte a szlovák kormányzatot adópolitikája, illetve tervezett adóreformja kapcsán, és megelégedését fejezte ki a szlovák jegybank mostani monetáris politikájáról. (MTI–Eco)

Várhatóan november elején az orosz kormány közli az OPEC-kel, hogy milyen jövőbeni kapcsolatot kívánnak kialakítani. A jövő hónap elején tartandó olajipari konferencián az OPEC-tagországok vezetői, illetve a kartell főtitkára is megjelenik, így az orosz kormány illetékeseinek lesz módjuk tisztázni, hogy szerintük mi lenne a helyes olajár. (P. B.)

A Xetra elektronikus értékpapír-kereskedelmi platform után most az Eurex is rövidíti kereskedési idejét. A platformon november 3-tól
20 óra helyett csak 17.30-ig lehet majd üzleteket kötni egyes termékekre, közöttük német és amerikai részvényopciókra. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.