Röviden

2003. 10. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államkötvények tegnapi aukciója során a 15 éves futamidejű papírok hozama minimálisan csökkent, míg a hároméveseké erőteljesen növekedett. A 2017/A jelű, 15 éves papírok átlaghozama 7,11 százalékos, a 2006/G jelű, hároméves futamidejű kötvények viszont 8,32 százalékos átlaghozamot értek el. (P. B.)

Felminősítette a Moody’s Investor Service a hosszú futamú kínai és hongkongi devizaadósságot, mivel véleménye szerint a délkelet-ázsiai ország külső finanszírozási helyzete megerősödött, és a belpolitikai változások is civilizált módon zajlottak le. (P. B.)

A tizenkét tagú eurózónában szeptemberben 0,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak augusztushoz képest, és 2,1 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly szeptemberben – közölték az Európai Unió statisztikai hivatalában. (MTI–Eco)

Japán harmadik legnagyobb autógyártó vállalata, a Nissan Motor Co. első féléves működési profitjának 15 százalékos emelkedéséről számolt be annak eredményeképpen, hogy új modelljei minden piacon jelentős mértékben növelték bevételeit. (MTI–Eco)

A Richter Gedeon Rt. a társaság eredményes működése érdekében kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársak, elsősorban a felsőfokú végzettségű alkalmazottak részére jutalomként a társaság saját részvényeiből 8710 darabot adott át. A társaság bejelentette továbbá, hogy 4355 saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban. (P. B.)

Tegnap bemutatták a sajtónak a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach 2003-as kiadását, amely a teljes magyar pénzügyi intézményrendszert kívánja megismertetni négy kötetben a hazai bank-, biztosítási és brókerszakma iránt érdeklődőkkel. A kötetek főszerkesztője közölte, hogy a tizenharmadik alkalommal kiadott Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach tovább fejlődött, és mára már átfogó információkat tartalmaz a hazai pénzügyi világról, egyúttal a területen működő kormányzati intézményekről és érdekvédelmi szervezetekről is. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.