Röviden

2003. 10. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minimálisan emelkedett a tizenkét hónapos diszkontkincstárjegyek hozama a tegnapi aukción. A kibocsátó tájékoztatása szerint 0,06 százalékponttal 8,76 százalékra emelkedett a hozam. Az aukcióra 92,75 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, de a kibocsátó ebből csupán 35 milliárd forintot fogadott el. (P. B.)

Szeptemberben Németországban négy százalékkal 277 ezerre nőtt az újonnan bejegyzett autók száma – közölte csütörtökön a német autóipari szövetség (VDA). Bernd Gottschalk, a VDA elnöke közleménye szerint a Frankfurti Autószalonnak most először mutatkozott a kedvező hatása. (MTI–Eco)

Eladta a Hypovereinsbank (HVB) a svájci Bank von Ernst pénzintézetet. A német bank 500 millió frankot kapott a Royal Bank of Scotlandtól a svájci bank eladása során. (P. B.)

A Deutsche Bank az Axel Springer kiadóban lévő, 29,4 százalékos tulajdoni részéből 19,4 százalékot értékesített az amerikai Hellman&Friedman amerikai befektetési társaságnak. A H&F 350 millió eurót fizetett a részvényekért. (P. B.)

Újból száguld az ineternetes iparág – közölték tegnap azon elemzők, akik szemmel kísérték a Yahoo! portált üzemeltető társaság harmadik negyedévi, igen kedvező gazdálkodási adatait. A Yahoo! közölte, hogy a július–szeptemberi időszak alatt a nyeresége 65,3 millió dollár lett, ami részvényenként 10 centes nyereséget jelentett. Ez az érték több mint a duplája annak, amit az internetes társaság a tavalyi év hasonló időszakában elért. (P. B.)

Várhatóan még e héten aláírják a Balti-tenger alatti földgázvezeték megépítésére vonatkozó szerződést – közölte Vlagyimir Putyin orosz államfő. A Wintershall AG, a Ruhrgas AG és az OAO Gazprom állami vállalat Szentpétervárott tárgyal az 5,7 milliárd dolláros beruházással megvalósítandó észak-európai földgázvezeték nevű tervről. A Gazprom szerint a csővezetéken 30 milliárd köbméternyi földgázt szállíthatnának évente Angliába, amely ország 2005-2006 táján nettó földgázimportőrré válik. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.