Startolt a Synergon is

2003. 10. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült megismételnie a BUX-nak a szerdai emelkedést: a magyar tőzsdemutató többszöri próbálkozás után szinte alig tudott pozitív eredményt kicsikarni magából, az index 2,26 pontos emelkedéssel zárta a napot. A forgalom továbbra is magas volt, azaz meghaladta a 12 milliárd forintos szintet, ebből 6,3 milliárd forintot az OTP-re kötöttek. A banki részvények 3035 forintig emelkedtek, majd 2920 forinton zártak, ez 25 forintos gyengülésnek felelt meg. A nap nyertese a Synergon lett hétszázalékos drágulásával, ezt követte a Brau Union, a Danubius és a Rába. A győri cég részvényei 950 forintig erősödtek, majd 935 forinton zártak. Kereskedés után a brókerek elmondták, hogy nagy volt az érdeklődés, a Synergon árfolyamának erősödését vélhetőleg az amerikai technológiai papírok drágulása, valamint azok a befektetői vélemények okozták, amelyek az informatikai cég harmadik negyedéves kedvező értékeit várták.
Az elemzők hangoztatták, hogy egyes nagy forgalmú papírok gyengülése csupán korrekciós jellegűnek tekinthető, a hét vége előtt ugyan nagyobb emelkedést nem várnak a brókerek, de a vételi trend vélhetőleg nem szakad meg a közeljövőben sem.
A forint tegnap délután záráskor 10,12 százalékon állt a sáv erős oldalán a bankközi devizapiacon, nyolc bázisponttal erősebben szerda délutáni helyzeténél. Az euró jegyzése 253,70/80 forinton állt a hivatalos kereskedés végén, alig gyengébben a 253,80/254,00 forintos szerdai árfolyamnál – írta az MTI–Eco. A nemzetközi tőkepiacokon a Yahoo! kedvező eredményei hatottak a legerőteljesebben, így a DAX és az FTSE kurzusa is emelkedni tudott, de javult az európai idő szerint későn nyitó Dow Jones és a Nasdaq árfolyama is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.