Bizakodó a Rába Rt. vezetése

A korábbi várakozásokkal ellentétben nem sikerült kellő növekedést produkálnia a Rába Járműipari Holding Rt.-nek az idei év első kilenc hónapja alatt. A társaság vezetése elkötelezett híve a javulásnak, így a gyorsjelentésből kiderült, hogy a működési költségek lefaragása jó irányba próbálja tolni a vállalat gazdálkodását.

2003. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külső környezethez való alkalmazkodás jegyében folytatja tovább a Rába Rt. vezetése a vállalat versenyképességének helyreállítását – áll a győri társaság közleményében. A tegnap publikált, 2003. első kilenc havi 4,527 milliárd forint konszolidált adózott veszteségről szóló adatokat a cég vezetése úgy magyarázta, hogy a Rába teljesítményét továbbra is negatívan befolyásolja az elhúzódó járműipari recesszió és a kedvezőtlen makrogazdasági környezet.
A konszolidált árbevétel 24 százalékkal csökkent, 21,766 milliárd forintot tett ki az idén január–szeptemberben. Az export 27 százalékkal csökkent, 13,63 milliárd forintot tett ki. A vállalatcsoport legnagyobb exportpiacán, az Amerikai Egyesült Államokban elért árbevétel 32,3 millió dollár volt, szemben a bázisidőszaki 37,1 millió dollárral. Az európai piacokon az értékesítés 5,5 százalékkal, 23,6 millió euróra nőtt.
Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója közölte, hogy várakozásaik szerint igen erős negyedik negyedévet jelenthet majd a társaság. Ezt azzal indokolta, hogy az alkatrészüzletág a negyedik negyedévben elkezdi a Terex Bedford számára gyártani a dömperputtonyokat és az alvázakat. Az év utolsó negyedében a járműüzletág is növelheti majd az árbevételt, hiszen onnan a honvédségi terepjárók szállítása kezdődhet meg. A vezérigazgató közölte, hogy a siralmas harmadik negyedévi teljesítmény után a negyedik negyedév az idei év legerősebb negyedéve lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.