Felolvas az Sms-mondó

Egyedülálló, sms-ek felolvasására képes szoftvert vehetnek igénybe a Westel azon ügyfelei, akik Symbian operációs rendszerű telefonokkal rendelkeznek. Az új szoftvert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem távközlési és médiainformatikai tanszéke (BME TMIT), az M. I. T. Systems és a Nokia együttműködésével fejlesztette ki a társaság.

2003. 11. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok az ügyfelek, akik a legújabb, Nokia Series 60-as platformot alkalmazó, multimédiás telefonokat használják, ezentúl újabb érdekes és hasznos szolgáltatást érhetnek el: rövid szöveges üzeneteiket a Mailmondóban már megismert módon meghallgathatják. A BME TMIT és a M. I. T. Systems fejlesztőmérnökeinek köszönhetően az Sms-mondó egy mindössze 1,4 Mbyte memóriaigényű, telefonon futó alkalmazás, amely a felhasználó beállításainak megfelelően képes a beérkező üzenetet akár kihangosítva felolvasni. A telefonra telepített szoftver a jó hangminőség mellett gyors működést garantál, egy átlagos 60-80 karakteres sms-t 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé, és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.
A program automatikusan kezeli a beérkező sms-üzeneteket és a telefon címtárát, valamint alkalmazkodik a felhasználó által kiválasztott üzemmódhoz. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés- és szólista-felolvasási jegyzéket készítsen (például az e-mail szót lehet „emil” vagy „ímél” hangalakban felolvastatni).
A kihangosításnak köszönhetően az Sms-mondó segíti a biztonságos autóvezetést, és minden olyan helyzetben előnyt jelenthet, amikor a nyomógombok használata vagy a kijelzőn megjelenő szöveg olvasása nem megoldható.
Az Sms-mondót a Westel saját üzleteinek szervizeiben a társaság ügyfelei számára díjmentesen töltik fel a megfelelő készülékre, használatához mindössze regisztráció szükséges. A későbbi használat során fontos szempont, hogy a program csak westeles SIM-kártyával működik együtt, így kizárólag a 06-30-asok vehetik igénybe a legújabb innovatív mobilalkalmazást. Az Sms-mondó jelenleg a Westelnél megvásárolható Nokia 3650-es és Nokia 7650-es készülékekkel működik együtt, de később a Nokia 6600-as, a Siemens SX1-es, a Sony Ericsson P800-as, a Sony Ericsson P900-as és a Nokia 9210-es, valamint a továbbiakban megjelenő Symbian mobiltelefonokkal is használható lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.