Gyorsabb szolgáltatás

A Westel Budapest legforgalmasabb területein indítja el elsőként az országban a kereskedelmi EDGE-szolgáltatását, és az év végére a fővárosban 130 állomáson kapcsolja be legújabb, a jelenlegi GPRS-adatátvitelnél gyakorlatban akár háromszor gyorsabb letöltési sebességet kínáló megoldást.

2003. 12. 01. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres hálózati teszteket követően a közeli napokban – az EDGE-képes készülékek megérkezését követően – Budapest legforgalmasabb területein elindítja az első magyarországi kereskedelmi EDGE-szolgáltatást. A szükséges infrastruktúra elemeit az Ericsson szállította. Az akár másodpercenkénti 118 kilobites adatátviteli sebességet biztosító újdonság – amelynek üzembe helyezése a Westel hálózatán folyamatosan zajlik – az év végéig a főváros területén 130 állomással áll majd az előfizetők rendelkezésére. A Westel ügyfelei megfelelő mobiltelefon birtokában az EDGE-szolgáltatást külön díj nélkül, a GPRS-tarifákkal azonos számlázás mellett vehetik igénybe, így a jelenlegi akciós GPRS-díjszabással, többszörös sebességgel internetezhetnek, levelezhetnek. Az EDGE segítségével az on-line zenehallgatás mellett akár nagyobb terjedelmű videofájlok és MP3 zeneszámok is megfelelő gyorsasággal tölthetők le a számítógépre.
A WAP böngészés komfortosabbá tételére egyidejűleg a WAP 2.0 verzió is elérhetővé válik. A WAP 2.0 révén a mobilportálon megjelenhetnek a kijelző méretéhez, sajátosságaihoz rugalmasan igazodó, kétdimenziós elrendezésű tartalmak: táblázatok, ikonok, a szövegbe illesztett illusztrációk.
Az EDGE-szolgáltatással kapcsolatban a cég illetékesei közölték: a szolgáltatás bevezetésével a Westel egyértelművé tette, hogy bármilyen technológiai újdonság gyors bevezetésével meg tud jelenni a piacon, még akkor is, ha azt csak átmeneti időszakként értékeli, és a mobilhasználat jövőjét egyértelműen a harmadik generációs, UMTS-hálózatok elterjedésében látja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.