Kissé gyengült a forint

Nagyon alacsony forgalom és minimális árfolyam-elmozdulás jellemezte a tegnapi budapesti tőzsdei kereskedést; a befektetők a nemzetközi korrekciók hatásra nem bocsátkoztak komolyabb tranzakciókba.

2003. 11. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsdén reggel még azt lehetett feltételezni, hogy komolyabb drágulás elé néz a piac, de hamar eloszlottak az optimista vélemények, mivel a BUX az első két és fél óra alatt 40-50 pont veszteséget halmozott fel. Kora délután újabb növekedési próbálkozás volt, de az index nem sokáig bírta tartani az emelkedést. A nap végén a BUX 55,31 pontos plusszal 9771 ponton zárt. A BÉT-en a vezető részvények közül egyedül a Matáv és az OTP mutatott fel komolyabb növekedést. A két dráguló papír esetében a befektetők arra számítanak, hogy igen kedvező harmadik negyedéves adatokat publikálnak majd. Az OTP tegnap tőzsdezárás előtt közölte, hogy elkezdte az Albán Takarékpénztár átvilágítását. Az OTP Bank 2003. október 20-án hozta nyilvánosságra, hogy a hitelintézet akvizíciók előkészítéséért és lebonyolításáért felelős igazgatósága elkészítette, majd a bank vezető testületének jóváhagyása birtokában, Albánia pénzügyminiszterének 2003. október 20-án benyújtotta az Albán Takarékpénztár stratégiai részesedésszerzésére vonatkozó szándéknyilatkozatot, valamint az előminősítő kérelmet – állt az OTP Bank Rt. közleményében.
Bár a Mol ára lényegesen nem változott, de várhatóan pozitív hatást gyakorol majd a közeljövőben a cég részvényárára az a hír, hogy megérkezett a horvát állam folyószámlájára az 505 millió dollár, amit a Mol utalt át az INA horvát kőolaj- és földgázipari vállalat 25 százalékos részvénycsomagjának vételáraként. A forint tegnap délután 8,78 százalékon állt a sáv erős oldalán a bankközi devizapiacon, 13 bázisponttal gyengébben a pénteki helyzeténél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.