Mától indul a WLAN

2003. 12. 01. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 2002. november óta elérhető néhány helyen a vezeték nélküli internetes szolgáltatás (WLAN), a próbaidő alatt a felhasználók ingyen használhatták, de a korábbi bejelentéseknek megfelelően a Westel mától, kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja. Azok a felhasználók kapcsolódhatnak a szolgáltatáshoz, amelyek rendelkeznek WLAN-kártyával. A WLAN-szolgáltatás mától – a Budapest Airport Rt. közreműködésével a Ferihegy 2B mellett – már a Ferihegy 2A terminálon, valamint a Westel valamennyi üzletében elérhető. A szolgáltatást a Westel havi díjas és Domino ügyfelei is igénybe vehetik. A WLAN-kártyával laptop, PDA vagy smartphone segítségével nagy sebességgel, helyhez nem kötötten, akár utazás, várakozás közben is internetezhetünk, e-mailezhetünk.
A WLAN-t a tervek szerint a későbbiekben számos forgalmas ponton (pl. bevásárlóközpontok, konferenciaközpontok) is elérhetővé teszi a legnagyobb mobilszolgáltató, figyelembe véve a felhasználók ilyen irányú igényeit. A Westel WLAN-szolgáltatását az ügyfelek belépési és havidíj nélkül vehetik igénybe.
A WLAN olyan vezeték nélküli hozzáférési technológia, amely laptopok, kézi számítógépek, illetve arra alkalmas mobiltelefonok használói számára biztosítja, hogy nagy sebességgel (akár 11 Mbit/s) használják a világhálót, hozzáférjenek elektronikus leveleikhez vagy a vállalati intranetoldalakhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.