Röviden

2003. 11. 03. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobb a vártnál a Telenor eredménye
Norvégia legnagyobb távközlési csoportja, a Telenor bejelentette, hogy harmadik negyedévi eredménye a költségcsökkentésnek és a magasabb bevételnek köszönhetően a korábban vártnál sokkal erőteljesebben, harminc százalékkal növekedett. A működés legszélesebb mutatója, a pénzforgalmi többlet 4,89 milliárd korona lett a harmadik negyedben az egy évvel azelőtti 3,78 milliárd korona helyett. Az elemzők 4,5 milliárdos eredményre számítottak.

Westel-videofon
Hét napja múlt, hogy tíz éve, 1993. október 27-én írták alá Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatójának alapító okiratát. A tizedik születésnap alkalmából a Westel központjában megrendezett sajtótájékoztatón a társaság a legújabb harmadik generációs készülékeken – elsőként az országban – videotelefonálással egybekötött UMTS-bemutatót tartott.

Begyűjtik a mobilokat Bécsben
A Mobilkom Austria távközlési szolgáltató becslései szerint csak Bécsben mintegy 1,2 millióra tehető a nem használt, régi mobiltelefon-készülék. A város megbízásából a távközlési vállalat most akciót szervez a készülékek begyűjtésére újrahasznosítási, illetve szakszerű hulladékfeldolgozási céllal.

Indul az EDGE
A tavasszal megkezdett kísérletek után a Pannon GSM október 20-án, Európában elsőként elindította az EDGE szolgáltatást együttműködő partnerei számára. A megoldás a jelenlegi EDGE-képes mobiltelefonokkal ISDN-sebességű adatletöltést tesz lehetővé.

Újból nyereséges az Ericsson
Csaknem háromévi veszteséges működés után ismét nyereséges a svéd Ericsson távközlési berendezésgyártó. A vállalat csökkenő forgalomból 129,6 millió dollár adó előtti nyereséget jelentett a harmadik negyedévről. Egy évvel korábban még 3,6 milliárd korona volt a vesztesége.

A PanTel túlteljesíti árbevételi tervét
Várhatóan túlteljesíti az idei több mint 24 milliárd forintos árbevételi tervét a PanTel távközlési társaság. A társaság adózás előtti nyeresége várhatóan meghaladhatja a tavalyi évit.

A Westel a Top 200 legjobb cége
Nagy kitüntetés, hogy az idén a Westel Mobil Távközlési Rt. lett a Top 200 legjobb vállalata, ám nem ülhetünk tétlenül, mert a tulajdonosok, az ügyfelek és a versenytársak állandóan új kihívások elé állítanak bennünket – mondta Sugár András, a társaság vezérigazgatója. A Westel az elmúlt három év átlagát tekintve három mutatószám, a nettó árbevétel-növekedés, a tőkearányos nyereség és az adózott eredmény alapján nyerte el a legjobb vállalat címet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.