Röviden

2003. 11. 25. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Jelzálogbank (OJB) Rt. 300 milliárd forint keretösszegű kibocsátási programja II. keretében az OJB 2004/I. jelzáloglevél 18 milliárd forint névértékű nyilvános forgalomba hozatala 2003. november 21-én sikeresen lezárult – közölte az OJB. A közlemény szerint a teljes jegyzésre felkínált mennyiséget lejegyezték, allokációra nem került sor. Mintegy 611 milliárd forint névértékű jelzáloglevél volt forgalomban az idén június végén a magyar piacon a kibocsátók által közzétett adatok szerint. (P. B.)

Levelet írt a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, illetve annak elnökének, Szász Károlynak, amelyben részletezik az Amstel-Brau-ügy állását a saját szemszögükből. A felügyelet álláspontja szerint viszont a bírósági ítélet lesz mérvadó, hogy hatályos-e a Brau Rt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat, miután az ajánlatot jóváhagyó felügyeleti határozatot jogi úton megtámadta a TEBÉSZ. (P. B.)

A Rába Rt. 1,5 milliárd forintért értékesítette a központi telephelyén lévő 6,5 hektáros területet az Otto csoporthoz tartozó ECE Einkaufs-Center Győrnek. Az ügylet a bontási és a kiköltözési költségek után 800 millió forintot meghaladó eredménnyel javítja a Rába Rt. idei gazdálkodását. Az ECE november 20-án hívta le vételi opcióját, miután a győri önkormányzat elfogadta a területre vonatkozó új szabályozási tervet. (P. B.)

Az Arago Befektetési Holding Rt. 12,5 százalékos tulajdonnal rendelkezik a Budapesti Árutőzsdében – közölte az Arago Rt. Az árutőzsde tulajdonosai közül korábban az Econorg Ingatlanforgalmazó Kft. bejelentette, hogy részesedése 21,27 százalék, a Baál Vagyonkezelő Kft. pedig közölte, hogy 10,19 százaléknyi BÁT-részvénnyel rendelkezik. A Budapesti Árutőzsde ez év nyarán alakult át részvénytársasággá 600 millió forintos jegyzett tőkével. (MTI–Eco)

Az orosz Jukosz és a Szibnyeft olajtársaság vezetői tegnap nyilvános értekezletet tartottak, hogy lelket öntsenek a részvényesekbe, és megerősítsék, hogy a két cég egyesítése a tervek szerint halad, év végére zárják az ügyletet. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.