Új „csapat” a Pannonplastban

2003. 11. 04. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többeknek meglepetést szerzett a Pannonplast Rt. tegnap tartott részvényesi találkozója, amely az idei év egyik legérdekesebb közgyűlése volt. Sokáig még az is kérdéses volt, hogy a részvényesek hogyan voksolhatnak, de a közgyűlés végül döntött arról, hogy a Britton Capital és a Pevdi is szavazhat.
Az igazgatóság elképzeléseivel és a vezérigazgató, Illéssy János beszámolójával kezdődött a közgyűlés. Később kérte a közgyűlést, hogy szavazzanak az igazgatóság tagjainak bizalmat. A részvényesi fórum ekkor bolydult fel: Karsai Béla, a Karsai Holding elnöke és Kerék Csaba a Britton részéről heves szópárbajban vitatta meg azokat a kérdéseket, amelyekre eddig nem kaptak választ. Karsai Béla az igazgatóságnak azt a kérdést tette fel, hogy a korábbi saját részvények értékesítéséből származó összeg befolyt-e a társasághoz. Az igazgatóság levélben kívánt tájékoztatást adni. A szócsata végén a közgyűlés visszahívta Kerék Csabát, Fehér Erzsébetet és Mészáros Jánost az igazgatóságból, ellenben helyén hagyták Illéssy Jánost, Újlaki Gábort és Pázmándy Gyulát. A visszahívást követően az új boardról szavaztak a tulajdonosok, amelybe sem Mészáros János, sem Fehér Erzsébet, sőt Kerék Csaba sem került be, de meglepetésre a Karsai Holding jelöltjei is le lettek szavazva.
A vezetés megválasztása után igen megdöbbentek a résztvevők, hiszen az eddig csöndben szavazó befektetési alapok magukhoz ragadták a cég irányítását. Fehér Erzsébet sem a boardba, sem a felügyelőbizottságba nem került be, de a Karsai Holding törekvései is kútba fulladtak. A közgyűlés végezetül módosította az alapszabály 12,5 százalékos szavazati korlátozását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.