Drágult a Rába

2003. 12. 31. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emelkedéssel zárta a tegnapi napot a magyar tőzsde mutatója, a BUX index napközben 9539 pontig emelkedett, majd kora délután az indikátor visszaesett, és végül 9488,11 ponton 17,83 pontot emelkedve zárt. A BÉT követte a nagyobb nemzetközi tőzsdék árfolyammozgását, az FTSE 0,19 százalékkal, a DAX 0,31 százalékkal javult. Elemzők a magyar értékpapírpiac zárását követve elmondták, hogy a befektetők nem nagy érdeklődést mutattak a részvények iránt, a forgalom mindazonáltal 3,9 milliárd forintra nőtt. Az európai tőkepiacok optimizmusát némileg letörte az amerikai fogyasztói bizalom mutatója, a Conference Board, amely december hónapra vetítve 91,3 pontot mutatott a novemberi 91,7 pontot követve. Elemzők a decemberi adatra 91,5 pontot vártak. Hasonló csökkenő adatot közölte az amerikai statisztikai hivatal is a használt lakóingatlanok novemberi értékesítési számairól is. Az amerikai tőzsdék a gyengülő makrogazdasági adatok hatására csökkenéssel nyitottak, a Dow Jones és a Nasdaq értékei a hétfői rekordemelkedés után gyengültek.
A Deák Ferenc utcában a Mol kivételével az összes vezető részvény drágult, az OTP 0,6 százalékkal, a Matáv 0,1 százalékkal, a Richter 0,2 százalékkal erősödött. A nap meglepetését a Rába és a Pannonplast okozta, a győri társaság 9,8 százalékkal, a műanyagipari cég 3,3 százalékkal értékelődött fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.