Enyhe emelkedés

Változatosan alakultak az árfolyamok a tegnapi tőzsdei napon: a magyar parketten igen hektikus mozgást jelzett a BUX, míg Londonban és Frankfurtban határozott volt a növekedés.

2003. 12. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BÉT-en nyitáskor az index 9208 pontig zuhant, majd erősödni kezdett. A reggeli beeséshez képest a BUX délben már 9339 ponton állt – ez 70 pontos plusznak felelt meg –, délután viszont nem történt semmi érdemleges, ami jobban megmozgatta volna az indexet, így a tőzsde indikátora a délután elért 14,56 pontos növekményt realizálta.
A forgalmi mutató záráskor 7,47 milliárd forintot jelzett, ebből az előző árán záró Mol 2,3 milliárd forinttal részesült, míg a 31 forinttal dráguló OTP-re 1,9 milliárd forint értékben kötöttek üzletet. A dráguló papírok között a legnagyobb részt a kis likviditású részvények tették ki. A nap nyertese a Linamar lett 1,9 százalékos drágulásával. Tőzsdezárás után a brókerek a kereskedésről azt nyilatkozták: meglepetést okozott számukra a Richter, mivel reggel azt közölte, hogy saját részvények vételére adott megbízást. Az ilyen jellegű bejelentés általában drágulást okoz a piacon, tegnap viszont a Richter csupán öt forinttal erősödött a várt komolyabb növekedés helyett. A brókerek szerint a piac már karácsonyi lázban ég, a befektetők átcsoportosítanak az ünnepek előtt, biztonsági okokból rizikósabb részvényeket nem vásárolnak portfólióikba. Várhatóan a karácsony előtti napokban drágulást okoz az a néhány vásárlási megbízás, amit a csekély számú befektető ad.
A Forrás Rt. tőzsdezárás után közölte, hogy nem a kiírt tender nyertese veheti meg a Cartographia Kft.-t, hanem az elővásárlási joggal élő Papp-Váry Árpád, aki egyben résztulajdonosa és ügyvezető igazgatója a Cartographia Kft.-nak. A kilencvenszázalékos tulajdoni hányadot a Forrás Rt. 731 millió forintért értékesíti a vevőnek, ez az érték százmillió forinttal több a csomag könyv szerinti értékénél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.