Közel a 9000 pont

2003. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább gyengült tegnap a BUX-index, a piac még mindig a haszonrealizálók miatt gyengült, ezt mutatta a Richter beesése is. A BUX nyitás után 9319 pontig emelkedett, majd elkezdett gyengülni. A lassulás olyan elemi erővel hatott az indexre, hogy az 9072 pontig esett. A kereskedés végére sem tudott magához térni a hazai tőzsdeindikátor: 211 ponttal zárt előző értéke alatt. A befektetők ugyan optimistán tekintettek a hazai részvényekre, de a Richterre nehezedő eladói nyomás a BUX-ra volt a legjelentősebb hatással. A gyógyszergyártó cég részvényei 2100 forinttal gyengültek, az elemzők tőzsdezárás után jelezték, hogy a napokban a Richter gyengülésére felhívták a figyelmet, így senkit nem érhetett meglepetés.
A BÉT-en a Richter mellett gyengült az OTP, a Brau Union ára, míg a trenddel szemben mozgott a Mol és a Matáv, valamint az FHB kurzusa.
A Forrás Rt. tőzsdezárást követve közölte, hogy az ÁPV Rt.-vel fennálló Együttértékesítési Szerződés alapján a társaság igazgatósága úgy döntött, hogy csatlakozik az ÁPV Rt. által, a Forrás Rt. 10 százaléknyi részvénycsomagjával együttesen 25 százalék + 1 szavazatnyi Hungaropharma-részvénycsomag értékesítésére kiírt nyilvános, egyfordulós pályázathoz, amely az ÁPV Rt. igazgatóságának december 11-i döntésével vált érvényessé. A Forrás vezetése ezzel a döntéssel is jelezte, hogy a vállalat nyereségének növelése érdekében mindent megtesz, így a 2003. évi mérlegadatok egyes elemzők szerint a vártakat is felül fogják múlni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.