Luxusautók teherplatóval

H A S Z O N J Á R M Ű - P I A C <br/> <br/>Több szempont is vezérli a vásárlót, amikor haszongépjárművet vásárol. Egyrészt nagyon fontos, hogy a forgalmi adót vissza lehessen igényelni a vételárból, másrészt a célnak megfelelő járművet kell megvásárolni. A funkcionalitást tekintve a kisvállalkozók körében igen divatosak az összkerékhajtással is ellátott, úgynevezett pick up platós haszongépjárművek.

2003. 12. 15. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly érdeklődés övezi a négykerék-meghajtású haszongépjárműveket, mivel ezek szinte a terepjáróval azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, viszont az összsúlyuk miatt vételárukból vissza lehet térítetni az általános forgalmi adót. A négyajtós, ötszemélyes pick upok között sláger a Nissan Pickup és a Mitsubishi L200 Pick Up, de nem szabad megfeledkezni a Mazda B2500 típusáról, sőt a Toyota Hiluxról sem. A Nissan Pickupok három karosszériaváltozatban készülnek: létezik a kétajtós, a 2+2 személyes King Cab, valamint négyajtós, 5 személyes Double Cab karosszériaváltozat. A hajtásláncot tekintve létezik kettő és 4x4 meghajtású modell is. A Nissan Pickup 2,5 literes, 133 lóerős, 304 newtonméter nyomatékú közvetlen befecskendezéses turbódízel aggregáttal szerelik.
Nagy a vásárlók kegyeiért a vetélkedés a Nissan és a Mitsubishi között, s nem tudni, ki áll győzelemre. A Mitsubishi L200 Pick Up iránt azért nőtt meg a kereslet, mert néhány éve a Párizs–Dakar-verseny győztese volt a pick up alapokra épített Pajero modell. A vevők a Pajero terepjárási tulajdonságaival ötvözött haszongépjárművet akarnak venni, amely egyúttal komfortos személyautó is.
A Mazda esetében a pick up szegmenst a B2500 szolgálja ki, amely – mint jelzése is mutatja – 2500 köbcentis hengerűrtartalmú, 109 lóerős turbófeltöltős dízel motorral szerelik. A Mazda B2500 a piacon kapható pick upok közül egyedül nyújtja azt a megoldást, hogy kapható olyan felépítménynyel, amely négyajtós, de a középső oszlopot elhagyták, így a ki- és beszállás sokkal könnyebbé válik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.