Röviden

2003. 12. 27. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Antenna Hungária Rt. eladta a kisebbségi tulajdonos Első Pannon Rendszerház Informatikai Rt.-nek az AnteCom Távközlés-technikai Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Rt.-ben lévő 71,43 százalékos részvénycsomagját. A 350 millió forintos jegyzett tőkéjű cégben meglévő tulajdonrészét – a közlemény szerint – azzal összefüggésben értékesítette az AH, hogy az idei évben a csoporton belül működő, ám általa nem stratégiai alaptevékenységnek tartott feladatokat fokozatosan leépíti, a nem alaptevékenységet folytató leány-, illetve társult vállalkozásokban lévő részesedéseit értékesíti. (P. B.)

Az amerikai fogyasztók közérzete nem javult decemberben novemberről, de a várakozásoknál jobb. A michigani egyetem mértékadó mutatója decemberi adatául kedden 92,6 pontot közölt. (MTI–Eco)

Csökkenő hozamok mellett eredményes volt az öt- és a tízéves államkötvények keddi aukciója, a meghirdetett harmincmilliárd, illetve húszmilliárd forint értékű kötvényre 61,94 milliárd, valamint 62,4 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Az elfogadott ajánlatok összege az ötéves állampapírnál harmincmilliárd, a tízévesnél huszonötmilliárd forint volt, ötmilliárd forinttal magasabb a meghirdetettnél. Az ötéves futamidejű kötvények 9,27 százalékos átlagos éves hozammal keltek el, míg a tízéves futamidejű kötvényeket 8,02 százalékos átlagos éves hozammal értékesítették. (P. B.)

A világ legnagyobb acélgyártója, az Arcelor keddi bejelentése szerint a japán Nippon Steellel és a kínai Baosteellel alapított vegyesvállalatot Sanghajban, hengerelt acél gyártására. (MTI–Eco)

A Visa International adatai szerint Magyarországon 48,7 százalékkal nőtt a hitelkártyákkal történt vásárlások száma az idei év első kilenc hónapjában az előző év hasonló időszakához képest, a vásárlások értéke 122 millió dollárt tett ki. A Visa összegzése szerint a kereskedelmi egységek úgynevezett POS-termináljain 2003. szeptember végéig a megelőző 12 hónapban összesítve 799 millió dollár forgalmat regisztráltak az országban. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.