Röviden

2003. 12. 04. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvásárolta az Antenna Hungária (AH) csoport a Minor Rt.-től az AM-IT Rt.-ben lévő 50 százalékos részesedést. A megszerzett AM-IT Rt.-t az AH a privatizációra történő felkészülés és a portfólió tisztítása miatt a közeljövőben értékesíteni kívánja. (P. B.)

A végleges becslés szerint az Egyesült Államokban a harmadik negyedben 9,4 százalékkal nőtt az éves szintre vetített termelékenység. Ez húsz éve a legerősebb termelékenységnövekedési adat. Elemzők 9,2 százalékos emelkedést vártak a második negyed 8,1 százalékos erősödését követően. (MTI–Eco)

Az ír Ryanair légibusztársaság átszervezi járathálózatát, és hamarosan bejelentést tesz új európai forgalmi bázis létesítéséről is. A társaság beszünteti nemrégiben megnyitott, Skandinávián belül közlekedő járatait azok viszonylag alacsony kihasználtsága miatt. (MTI–Eco)

Megerősítette Ukrajna – egyébként mélyen spekulatív – bel- és devizaadósi besorolását a Fitch Ratings a gazdaság jó alapmutatóira hivatkozva, megjegyezve ugyanakkor, hogy az ország továbbra is koldusszegény, és súlyos szerkezeti gyengeségektől szenved. A nemzetközi hitelminősítő ipar európai központja a Londonban kiadott szerdai közlemény szerint stabil kilátással fenntartja a hosszú futamú hazai és küladósság egyaránt „B plusz” osztályzatát és a rövid lejáratú szuverén kötelezettségek „B” szintű besorolását. (MTI–Eco)

A brit hazai össztermék több mint 60 százalékát adó szolgáltatások Reuters kezelte beszerzői menedzsermutatója 59,6 pont novemberre vonatkozóan – több mint hat éve az ágazat teljesítményének leggyorsabb növekedését jelezve. Októberben 59,1 pont – még csak négy év óta a leggyorsabb fejlődést jelezve –, szeptemberben 58,7 pont, augusztusban 57,0 pont, júliusban pedig 56,6 pont volt a brit szolgáltatási mutató. (MTI–Eco)

A német Porsche sportkocsigyártó forgalma 46,6 százalékkal, 1,92 milliárd euróra nőtt a mostani pénzügyi éve első négy hónapjában.
A stuttgarti központú autógyár 22 016 autót adott el, 49,6 százalékkal többet, mint a tavalyi viszonyítási időszakban. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.