Röviden

2003. 12. 19. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy éves átlaghozama 1,46 százalékponttal csökkent a tegnapi aukción az előző értékesítéshez képest – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 12 hónapos kincstárjegyek 11,36 százalékos átlagos éves hozammal keltek el. (P. B.)

A Matáv Rt. december közepén bekötötte a százezredik ADSL (digitális aszimmetrikus előfizetői vonal) előfizetői hozzáférést. A Matáv teljesítette, sőt az év végéig meg is haladja a 2003. évi terveit. A széles sávú internetelérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a 200 százalékot. (P. B.)

A Forrás Rt. tegnap megvásárolta az „Ankerbrot” Magyarország Rt. (8360 Keszthely, Csapási u. 69.) 155 millió forint névértékű, az alaptőke 56,84 százalékát kitevő részvénycsomagját, így a társaság százszázalékos tulajdonosává vált. (P. B.)

Lemondott igazgatótanácsi tagságáról a Zalakerámia Rt. tegnapi közgyűlésén a cég menedzsmentjének két tagja, Albrecht Lórántné gazdasági vezérigazgató és Hegyi Sándor termelési-műszaki vezérigazgató-helyettes. A közgyűlés ugyanakkor a két legnagyobb tulajdonos, az osztrák Lasselsberger GmbH, valamint az Általános Értékforgalmi Bank Rt. képviseletében négy új igazgatósági tagot választott Bánk Endre (ÁÉB), továbbá Walter András, Marton Péter és Daniel Romayer (Lasselsberger GmbH) személyében. Ezzel a testület a korábbi ötről héttagúra bővült. (P. B.)

A Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi társaság 25 százalék plusz egy szavazat részvénycsomagjának a minimumára 2,03 milliárd forint. Az ÁPV Rt. a Forrás Rt.-vel közösen értékesíti a Hungaropharma meghatározó kisebbségi részesedését. A Forrás Rt. a társaság 10 százaléknyi, az ÁPV Rt. pedig 15 százalék plusz egy szavazatnyi részvényét adja el. (MTI–Eco)

Kínában jövőre további 60 millióval emelkedik a mobiltelefont használók száma. A kormány számításai szerint 2004 végén már 320 millió kínainak lesz mobiltelefonja. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.